(nepřihlášený uživatel) [přihlásit] [zaregistrovat]
úterý, 2. září 2014
Svátek má
Adéla
P. O. Box 20, 252 63 Roztoky
info@celiac.cz

Představujeme novinku - české bezlepkové kukuřičné pivo

Informace najdete v následujícím textu, který jsme právě obdrželi.

Vážení,

rád bych Vás informoval o našem nejnovějším pivním speciálu, který jsme uvařili v pivovaru na Zámku Zábřeh v Ostravě.

Po loňské zkušenosti, kdy jsme připravili pivo z pohanky a poté jsme mimo jiné zjistili, že toto pivo neobsahuje lepek a po záplavě dotazů nejen z České republiky jsme slíbili, že bezlepkové pivo uvaříme opět.

Jelikož už víme, že z pohanky to vícekrát nepůjde, poohlédli jsme se po jiné vhodné surovině a připravili jsme tentokrát pivo z kukuřice - jež se v některých zemích k vaření piva používá.

Ale i tato surovina je z hlediska vaření piva mimořádně technologicky náročná. Samotné vaření probíhalo ve dvou fázích (dvojitá fermentace), každá fáze na dva rmuty, pivo prošlo svrchním kvašením na speciálních belgických kvasnicích - toto uvádím jen proto, že asi chápeme, proč tato piva vyrábí v Evropě pouze dva pivovary.

Naše pivo - PIKARD 11° bezlepkový byl chuťově doplněn karamelem a ibiškem - základní surovina - kukuřice - je v pivu chuťově nevýrazná. Jedná se o „lehké“ pivo s jemným bylinkovým aroma, světlý ležák, s obsahem alkoholu cca 3% obj.

Na výčepu v Zámku Zábřeh v Ostravě bude od pátku 20. listopadu 2009, je navařeno cca 860 l, je možné jej na místě zakoupit s sebou v lahvi 1 l nebo v soudku 5 l. Cena je stanovena na 45,-/0,5 l resp. 27,-/0,3 l.

Vzhledem k tomu, že se jedná o přírodní, nefiltrované a nepasterované pivo, není možné jej zasílat poštou ani není možné jej zakoupit v některé z obchodních sítí, ale pouze na Zámku Zábřeh v Ostravě. Ale čerstvé čepované chutná určitě nejlépe. Další informace o pivních speciálech najdete na www.zamek-zabreh.cz v sekci: novinky&akce.

Budeme se těšit na Vaši návštěvu a (Na)zdraví!

Radovan Koudelka, Hotel manager, Zámek Zábřeh Ostrava

Uvítáme Vaše názory na nové pivo v diskusi zde pod článkem. Vaše SCČR.

Zveřejněno 1. prosince 2009 v rubrice [Aktuality]
Příspěvků v diskusi: 1 [vstup do diskuse]