(nepřihlášený uživatel) [přihlásit] [zaregistrovat]
pátek, 29. března 2024
Svátek má
Taťána
P. O. Box 20, 252 63 Roztoky
info@celiac.cz

Z obsahů Zpravodajů 2016

Zpravodaj, číslo 2016/1

Tak ho tu máme zase. Zpravodaj s 28 stranami informací nezbytných pro správné dodržování bezlepkové diety.

Kromě pozvánek na naše nejbližší květnové akce, zejména na XVI. celostátní setkání Sdružení celiaků ČR a výhodách s nimi spojenými, jsme vám poradili, jaké bezlepkové čokolády a polevy jsou aktuálně na trhu. Dozvěděli jste se, že pivo z Plzeňského Prazdroje opravdu není bezlepkové. Upozornili jsme vás na aktuální závadné (tedy s nedeklarovaným obsahem lepku) potraviny na trhu. Zjišťovali jsme, jak a v kterých hotelech to je s bezlepkovou stravou. Nechyběly ani další příběhy o cestě za diagnózou celiakie. Mohli jste si přečíst, proč nejsou na trhu bezlepkové housky Panini od firmy Schär. Jako každý rok jsme vás informovali o aktuální podpoře pojištěn pro celiaky a připojili dva netradiční recepty, z nichž jeden je opravdovým hitem na internetu. Přílohou Zpravodaje byla pozvánka na XVI. celostátní setkání celiaků na 7. května 2016 do pražského Emauzského kláštera, které je určené pro všechny zájemce o bezlepkovou dietu.

Zpravodaj, číslo 2016/2

Kromě odborného článku na téma celiakie jste se mohli dočíst o tom, jak je to s „živou stravou“ (raw food) a co na to odborníci. Přinesli jsme vám seznam bezlepkových zmrzlin na trhu, informovali o tom, že jsme uzavřeli spolupráci s OZP, díky které mají naši členové členství ve Sdružení celiaků ČR zcela zdarma. Dali jsme vám tipy na bezlepkové stravování v Itálii a Španělsku. Nechyběly ani informace o možnosti lázeňské léčby celiakie, našli jste tam tipy táborů vhodných pro děti s bezlepkovou dietou. Nechyběl ani příspěvek o XVI. celostátním setkání, které tradičně proběhlo 7. května 2016 v Emauzském klášteře. Nechyběl ale ani zápis z valné hromady členů nebo zpráva o cestování s dietou v zahraničí.

A žádné číslo by se samozřejmě neobešlo bez vyzkoušených receptů, nejinak tomu bylo i teď.

Zveřejněno 5. dubna 2016 v rubrice [Zpravodaj]