(nepřihlášený uživatel) [přihlásit] [zaregistrovat]
pátek, 29. března 2024
Svátek má
Taťána
P. O. Box 20, 252 63 Roztoky
info@celiac.cz

Evropský licenční systém již i v České republice

21.10.2015 se v areálu Emauzského kláštera konal seminář o přistoupení k ELS pro výrobce a distributory bezlepkových potravin, pořádaný Sdružením celiaků ČR.

Semináře se účastnili: specialista na průmyslová práva a duševní vlastnictví, odborník ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce, předsedkyně Asociace evropských organizací celiaků, dále byli přítomni lékaři gastroenterologové, kteří vysvětlili, jak bezlepková dieta ovlivní, v případě nedůsledného dodržování diety poškodí zdraví pacienta. Tlumočník zprostředkoval zejména překlad dotazů pro zahraničního účastníka - paní Tunde Koltai z AOECS. A že jich bylo.

Velmi vítáme setkání na této platformě. Bude jistě přínosné, pokud se v pravidelných intervalech budeme moci vzájemně informovat o problémech, které tlačí nejen nás jako koncové spotřebitele, ale je třeba vědět i o tom, jaké problémy řeší výrobci, a co na to např. kontrolní orgány.

Pro všechny zájemce o informace přinášíme materiály ke stažení a uvádíme adresu, kde je možné dozvědět se v případě zájmu podrobnosti o ELS:

AOECS Standard [.pdf, 717 kB]

ELS Prague [.ppt, 8 839 kB]

Pokud máte další dotazy, volejte nebo mailujte.

Sdružení celiaků ČR: kontakty: tel. 602 273 173 nebo e-mail: info@celiac.cz (Ing. Blanka Rubínová)

Na této adrese se v případě zájmu dozvíte podrobnosti a způsob, jak se k Evropskému licenčnímu systému můžete jako výrobci či distributoři bezlepkových potravin připojit.

Zveřejněno, 13. 6. 2017, aktualizováno 27.11.2019

Zveřejněno 27. listopadu 2019 v rubrice [Informace]